Zelný koláč s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
200 g slanina
- - sůl
3 ks vejce
50 g máslo
125 ml mléko
2 ks cibule
1 ks jablko
- - tymián
250 g mouka hladká
0.5 kostky droždí
250 ml smetana kysaná
- - pepř mletý
500 g zelí kysané
1 ks paprika červená
400 g maso drůbeží

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, droždí, vlažného mléka, cukru, soli a másla vypracujeme těsto. Přikryjeme je a necháme na teplém místě asi 30 min. kynout, dokud se objem těsta nezdvojnásobí. Cibuli posekáme, maso nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na kostky a rozškvaříme dokřupava. Přidáme maso, cibuli a opečeme. Omyté jablko nakrájíme na dílky. Papriku očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kostičky. Obojí přidáme k masu a krátce osmahneme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do masa vmícháme tymián a kysané zelí, osolíme a opepříme. Těsto vyválíme na vymazaném plechu a rozprostřeme na ně zelnou hmotu s masem. Rozmícháme kysanou smetanu s vejci, osolíme, opepříme a nalijeme na zelí. Koláč pečeme asi 30 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!