Zelný guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 šálek mléko
1 ks cibule
3 lžíce sádlo
3 lžíce hladká mouka
60 dkg vepřová plec
40 dkg kysané zelí
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.

  2. V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zpěníme. Do základu vsypeme maso a zprudka jej osmahneme. Pak vše oprášíme paprikou a podle potřeby podlijeme. Maso dusíme doměkka.

  3. Zatím si překrájíme zelí. Vsypeme jej do téměř měkkého masa a dodusíme doměkka. Pak zelný guláš zahustíme mlékem, ve kterém rozkvedláme mouku. Podle chuti osolíme a ještě podusíme.

  4. Zelný guláš podáváme s knedlíkem a nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!