Zelný guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 šálek mléko 1 ks cibule 3 lžíce sádlo 3 lžíce hladká mouka 60 dkg vepřová plec 40 dkg kysané zelí podle chuti sůl mletá sladká paprika
Postup Zelný guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.
V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zpěníme. Do základu vsypeme maso a zprudka jej osmahneme. Pak vše oprášíme paprikou a podle potřeby podlijeme. Maso dusíme doměkka.
Zatím si překrájíme zelí. Vsypeme jej do téměř měkkého masa a dodusíme doměkka. Pak zelný guláš zahustíme mlékem, ve kterém rozkvedláme mouku. Podle chuti osolíme a ještě podusíme.
Zelný guláš podáváme s knedlíkem a nebo chlebem.