Zelený salát se zálivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks ledový salát 1 svazek naťová cibulka 1 svazek naťový česnek zálivka olivový olej červený vinný ocet
Postup Zelený salát se zálivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Hlávkový nebo ledový salát dobře umyjeme a necháme okapat. Zatím si omyjeme čerstvou naťovou cibulku a také mladý česnek i s natí, bohužel zde se asi nedá koupit, ale kdo má zahradu, může použít. Ostatní vezmou česnek klasický, asi 3 stroužky.
Do větší mísy natrháme salát, cibulku nakrájíme asi na půl centimetrové kousky (nebo jemněji), jak kdo má rád. Česnek i s natí podobně jako cibulku, stroužky nakrájíme tence. Přidáme do mísy a promícháme. Mírně posolíme a pokapeme červeným vinným octem a zalijeme olivovým olejem. Zelený salát ještě jednou zamícháme a necháme rozložit vůně.
Zelený salát se zálivkou podáváme nejlépe jako přílohu k masu.