Zelený salát se zálivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks ledový salát
1 svazek naťová cibulka
1 svazek naťový česnek
zálivka
olivový olej
červený vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový nebo ledový salát dobře umyjeme a necháme okapat. Zatím si omyjeme čerstvou naťovou cibulku a také mladý česnek i s natí, bohužel zde se asi nedá koupit, ale kdo má zahradu, může použít. Ostatní vezmou česnek klasický, asi 3 stroužky.

  2. Do větší mísy natrháme salát, cibulku nakrájíme asi na půl centimetrové kousky (nebo jemněji), jak kdo má rád. Česnek i s natí podobně jako cibulku, stroužky nakrájíme tence. Přidáme do mísy a promícháme. Mírně posolíme a pokapeme červeným vinným octem a zalijeme olivovým olejem. Zelený salát ještě jednou zamícháme a necháme rozložit vůně.

  3. Zelený salát se zálivkou podáváme nejlépe jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!