Zelený salát s nivou a šalotkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks salát
150 g niva
4 ks šalotka
200 g polníček
3 lžíce bílý jogurt
1 dl vinný ocet
100 g vlašské ořechy
podle chuti
sůl
olivový olej
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si naložíme šalotku. Nakrájíme ji na tenká kolečka, posolíme, zalijeme vinným octem, pořádně promačkáme a necháme asi 15 minut marinovat.

  2. Mezitím si připravíme dresink. Smícháme jogurt s kapkou vinného octa, pár kapkami olivového oleje, pepřem a dobře promícháme.

  3. Salátové listy a polníček omyjeme, natrháme na středně velké kusy a dáme do mísy. Posypeme rozdrobenou nivou a nasekanými ořechy. Z šalotky vymačkáme přebytečný ocet a přidáme ji k salátu. Vše opepříme a zlehka promícháme. Nakonec přelijeme dresinkem.

  4. Zelený salát s nivou a šalotkou podáváme samotný nebo s čerstvým či opečeným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!