Zelený salát s mangem a granátovým jablkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pórek
0 šálků mango
90 g kuřecí prsa
4 ks červená paprika
60 g baby listový špenát
0 šálků syrová quinoa
3 lžíce semínko z granátového jablka
1 šálek sójový lusk edamame
podle chuti
sůl
sýr feta
mletý černý pepř
dresink
2 lžičky máta
2 lžičky čerstvý koriandr
0 ks červená chilli paprička
1 lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a ovoce očistíme a nakrájíme na kousky. Červenou papriku nakrájíme nadrobno. Sójový lusk edamame oloupeme. Mango oloupeme a nakrájíme na kousky. Velký pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Červenou chilli papričku nakrájíme na jemno.

  2. Všechny suroviny na dresink včetně oleje vložíme do mixéru a umixujeme. Quinou uvaříme podle návodu na obalu, pak scedíme a necháme vychladnout.

  3. Kuřecí maso nakrájíme podélně na plátky, ochutíme solí a pepřem a pečeme na oleji při střední teplotě asi 4 minuty na každé straně. Pak maso vyjmeme a nakrájíme na menší kousky.

  4. Ve velké míse smícháme dresink s uvařenou quinoou. Přidáme zeleninu, ovoce a promícháme. Nakonec přidáme rozdrobený sýr feta.

  5. Zelený salát s mangem a granátovým jablkem rozdělíme na dva talíře, přidáme maso a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!