Zelený salát s mangem a granátovým jablkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks pórek 0 šálků mango 90 g kuřecí prsa 4 ks červená paprika 60 g baby listový špenát 0 šálků syrová quinoa 3 lžíce semínko z granátového jablka 1 šálek sójový lusk edamame podle chuti sůl sýr feta mletý černý pepř dresink 2 lžičky máta 2 lžičky čerstvý koriandr 0 ks červená chilli paprička 1 lžíce extra panenský olivový olej
Postup Zelený salát s mangem a granátovým jablkem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a ovoce očistíme a nakrájíme na kousky. Červenou papriku nakrájíme nadrobno. Sójový lusk edamame oloupeme. Mango oloupeme a nakrájíme na kousky. Velký pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Červenou chilli papričku nakrájíme na jemno.
Všechny suroviny na dresink včetně oleje vložíme do mixéru a umixujeme. Quinou uvaříme podle návodu na obalu, pak scedíme a necháme vychladnout.
Kuřecí maso nakrájíme podélně na plátky, ochutíme solí a pepřem a pečeme na oleji při střední teplotě asi 4 minuty na každé straně. Pak maso vyjmeme a nakrájíme na menší kousky.
Ve velké míse smícháme dresink s uvařenou quinoou. Přidáme zeleninu, ovoce a promícháme. Nakonec přidáme rozdrobený sýr feta.
Zelený salát s mangem a granátovým jablkem rozdělíme na dva talíře, přidáme maso a podáváme.