Zelený salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cuketa
100 g brokolice
2 řapíky řapíkatý celer
100 g fazolové lusky
100 g cukrový hrášek
3 ks lahůdková cibulka
podle chuti
česnek
sůl
tymián
bazalka
podle potřeby
olivový olej
na ozdobu
piniové oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Mezitím si očistíme zeleninu. Brokolici rozdělíme na růžičky, cibulku omyjeme a nakrájíme na malá kolečka, cukrový hrášek omyjeme a konce odřízneme, celer nakrájíme na kolečka i s cuketou.

  2. Povařené fazolky necháme okapat a v téže vodě povaříme 5 minut brokolici. Oloupaný česnek prolisujeme, tymián a bazalku nasekáme.

  3. Na pánvičce s trochou oleje osmahneme cibulku, cukrový hrášek, cuketu a celer. Potom přidáme brokolici, česnek i fazolové lusky a znovu opékáme asi 3 minuty. Zeleninovou směs osolíme.

  4. Takto připravený zelený salát ihned servírujeme a před podáváním posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a piniovými oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!