Zelený chřest s cuketami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
125 g máslo
2 ks cuketa
2 lžíce rajský protlak
750 g zelený chřest
1 balíček holandská omáčka v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme dolní třetinu chřestu, konce odlomíme a chřest omyjeme. Cukety očistíme omyjeme a nakrájíme na hranolky.

  2. Chřest zvolna vaříme zhruba 20 minut v osolené vodě a trochou cukru. Po čtvrt hodině přidáme nakrájené cukety, společně dovaříme, vše vyjmeme a dáme okapat.

  3. Vychlazené máslo nadrobno pokrájíme. Holandskou omáčku připravíme podle návodu. Zašleháme do ní kousky másla, až se rozpustí.

  4. Nakonec do omáčky vmícháme rajský protlak.

  5. Na talíře upravíme zelený chřest s cuketami, omáčkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!