Zelený chřest s cuketami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl 125 g máslo 2 ks cuketa 2 lžíce rajský protlak 750 g zelený chřest 1 balíček holandská omáčka v prášku
Postup Zelený chřest s cuketami recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme dolní třetinu chřestu, konce odlomíme a chřest omyjeme. Cukety očistíme omyjeme a nakrájíme na hranolky.
Chřest zvolna vaříme zhruba 20 minut v osolené vodě a trochou cukru. Po čtvrt hodině přidáme nakrájené cukety, společně dovaříme, vše vyjmeme a dáme okapat.
Vychlazené máslo nadrobno pokrájíme. Holandskou omáčku připravíme podle návodu. Zašleháme do ní kousky másla, až se rozpustí.
Nakonec do omáčky vmícháme rajský protlak.
Na talíře upravíme zelený chřest s cuketami, omáčkou a podáváme.