Zeleninová polévka s těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks mrkev
1 ks kedlubna
800 ml zeleninový vývar
1 svazek jarní cibulka
150 g velká kolínka
100 g cukrový hrášek (mladý, zelený)
podle potřeby
slunečnicový olej
podle chuti
mletý bílý pepř
česneková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kolínka uvaříme podle návodu "al dente". Zeleninu očistíme a opláchneme. Mrkev nakrájíme ozdobným nožem na kolečka, kedlubnu (i fialovou) na širší nudličky. Lusky hrášku překrojíme napůl, část cibulky nakrájíme nadrobno a část na kousky velikosti překrojených lusků hrášku.

  2. Do vroucího zeleninového vývaru dáme na 10 minut vařit mrkev a kedlubnu. Pak přidáme lusky hrášku a cibulku, uvedeme znovu do varu a ještě 5 minut vaříme.

  3. Kolínka slijeme a přidáme je do zeleninové polévky. Dochutíme solí a pepřem, popřípadě přidáme pár kapek oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!