Zeleninová paella s tymiánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks pórek
1 hrnek rýže
2 hrnky vývar z masoxu
olivový olej
1 ks červená paprika
1 plechovka loupaná rajčata
100 g zelené fazolky
podle chuti
sůl
tymián
3 listy bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek rozetřeme a rajčata nakrájíme na kousky. Papriku nakrájíme na nudličky, fazolky můžeme překrájet.

  2. Cibuli nakrájenou nadrobno s rozetřeným česnekem osmažíme na pánvičce dozlatova. Přidáme rajčata a dusíme, dokud se rajčata nerozvaří. Poté přidáme papriku a fazolky. Chvíli dusíme.

  3. Do směsi přidáme rýži, pórek, sůl, pepř, bobkový list a tymián. Vše zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 20 minut, dokud se neuvaří rýže. Během vaření paellu nemícháme.

  4. Zeleninovou paellu s tymiánem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!