Zeleninová omeleta s olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
6 ks vejce
2 dl smetana
1 snítka tymián
0 ks lilek
2 lístky šalvěj
1 lžíce parmazán
1 ks červená paprika
2 ks mladá cuketa
100 g olivy bez pecek
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
4 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninou očistíme a nakrájíme.

  2. Na pánvi s olejem orestujeme nakrájený lilek. Po chvilce restování přidáme nakrájenou cuketu s paprikou. Pomalu restujeme dalších 10 minut. Přidáme prolisovaný česnek, olivy nakrájená na kolečka a nasekané bylinky.

  3. Vejce rozmícháme se smetanou, nastrouhaným parmazánem, pepřem a zalijeme jimi zeleninovou směs. Solíme opatrně, neboť parmazán je slaný. Pánev přikryjeme pokličkou a dusíme pár minut. Poté pomocí pokličky omeletu otočíme a odstavíme, jakmile je omeleta hotová.

  4. Zeleninovou omeletu s olivami podáváme ihned. Výborná je třeba jako vydatná snídaně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!