Zelené knedlíčky do polévky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
25 g rozpuštěné máslo
100 g jemná strouhanka
1 ks větší vejce
podle potřeby
mléko
čerstvá petrželka
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na knedlíčky použijeme 1 vejce, to rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku. Z bílku vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh.

  2. Množství strouhanky na knedlíčky rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu navlhčíme mlékem, přidáme žloutek, nasekanou čerstvou petrželku, čerstvou pažitku a kousek rozpuštěného másla. Přidáme i tuhý sníh z bílků. Podle potřeby ještě zahustíme strouhankou a promícháme.

  3. Z těstíčka ihned tvarujeme malé kuličky, které vaříme ve vroucí osolené vodě pár minut.

  4. Uvařené knedlíčky vybereme naběračkou a přelijeme studenou vodou. Necháme okapat a rozdělíme na talíře. Zelené knedlíčky přeléváme oblíbenou nezahušťovanou polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!