Želé ptačí mléko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks vejce
300 g máslo
200 ml mléko
150 ml voda
1 lžíce mouka hladká
50 g čokoláda
1 šálek cukr písek
40 g želatina

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme do studené vody na 30 minut. Mezitím utřeme žloutky s cukrem, postupně přiléváme mléko a vmícháme mouku. Kotlík vložíme do horké lázně a uvedeme do varu, za stálého míchání směs necháme varem přejít. Potom kotlík vyjmeme a necháme vychladit. Do směsi vmícháme změklé máslo a krém ještě šleháme šlehačem. Na malém ohni zahřejeme želatinu. Z 10 bílků ušleháme tuhý sníh a vlijeme na něj vychladlou želatinu. Opatrně promícháme. Krém rozdělíme do misek. Poté necháme v ledničce ztuhnout. Před podáváním ozdobíme čokoládou nebo třeba jahodami a ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!