Zázvorové špaldové sušenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
60 g máslo
1 lžíce med
1 lžička mletá skořice
20 g čerstvý zázvor
1 lžička mletý zázvor
1 lžička jedlá soda
2 lžíce třtinový cukr
130 g celozrnná špaldová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme špaldovou mouku, nastrouhaný čerstvý zázvor (samozřejmě oloupaný), mletý sušený zázvor, mletou skořici, sodu, cukr a sůl. Přidáme na plátky nakrájené změklé máslo, rozklepnutá vejce a med. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a uložíme na hodinu do chladu.

  2. Těsto vyválíme na podsypané desce na tenký plát a pomocí vykrajovátek tvoříme různé tvary.

  3. Špaldové sušenky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 5 - 10 minut na 180 °C, až jsou na povrchu zlatavé.

  4. Zázvorové špaldové sušenky podáváme jako vánoční cukroví, ale upéct si je můžeme během celého roku. Jsou výtečné!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!