Závin z tvarohového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
rozinky
mletá skořice
náplň
5-6 ks jablko
těsto
250 g hladká mouka
1 kelímek měkký tvaroh
1 ks tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk na pečení a tvaroh rozetřeme spolu s hladkou moukou nejprve vařečkou v míse, později důkladně rukou na pevné těsto, které se nelepí. Podle potřeby do těsta přidáváme mouku. Její množství je orientační, protože tvaroh je různě vodnatý. Těsto uložíme do ledničky do chladu alespoň na půl hodiny. Těsto si můžeme připravit i den předem a závin péct až druhý den.

  2. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky nebo nastrouháme nahrubo. Těsto rozválíme na plát, naplníme strouhanými či krájenými jablky, dochutíme cukrem, skořicí, rozinkami a závin uzavřeme. Z uvedeného množství vyjdou dvě šišky na klasický plech.

  3. Závin pečeme v předehřáté troubě při 170 °C. Hned zatepla upečený závin nakrájíme, protože později by se příliš lámal. Závin pocukrujeme a necháme vychladnout.

  4. Závin z tvarohového těsta podáváme jako moučník k odpolední kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!