Zavařená červená řepa se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg cukr
2 lžíce sůl
20 dkg paprika
0 l ocet
20 dkg cibule
0 l voda
1 kg červené zelí
1 kg červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Řepu oloupeme a vcelku ji uvaříme téměř doměkka. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu. Na nálev svaříme ocet s vodou, cukrem a solí.

  2. Uvařenou řepu nakrájíme na kostičky a necháme vychladnout. Vmícháme zelí, nakrájenou papriku a cibuli. Směs nandáme do sklenic, přelijeme nálevem a sterilujeme 15 minut při 80 °C.

  3. Zavařená červená řepa se zelím je výborná samotná i jako příloha k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!