Zapékaná rajčata ve smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
sůl
3 lžíce smetana
4 ks rajče
2 lžíce ovesné vločky
podle chuti
petrželka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Rajčata naskládáme do zapékací misky. Osolíme je, posypeme česnekem a petrželkou. Do smetany vmícháme ovesné vločky a smetanou rajčata přelijeme. Rajčata ve smetaně zapékáme 15 - 20 minut, až povrch zezlátne.

  3. Zapékaná rajčata ve smetaně posypeme sekaným koprem nebo pažitkou. Teplá rajčata podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!