Zapečené vepřové řízky se žampiony a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
180 g mozzarella
120 g vařená šunka
200 g sterilované žampiony
4 ks vepřový řízek
220 g smetana na vaření
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší vepřové řízky naklepeme, potřeme slabě hořčicí, osolíme a opepříme. Připravené maso obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a mozzarellu nastrouháme.

  2. V hluboké pánvi s rozehřátým sádlem (olejem) opečeme řízky prudce z obou stran. Teplotu snížíme, podlijeme vínem, můžeme i vývarem. Po chvilce smažené řízky přendáme do pekáčku. K sosu vhodíme žampiony, které prosmažíme jen pár minut.

  3. Řízky v pekáčku přikryjeme žampiony, tenkými plátky šunky a nastrouhanou mozzarellou. Zalijeme smetanou a v rozehřátě troubě zapékáme asi 10 minut.

  4. Zapečené vepřové řízky se žampiony a smetanou podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!