Zapečené vepřové řízky se žampiony a smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 180 g mozzarella 120 g vařená šunka 200 g sterilované žampiony 4 ks vepřový řízek 220 g smetana na vaření podle potřeby olej hladká mouka podle chuti sůl hořčice mletý černý pepř
Postup Zapečené vepřové řízky se žampiony a smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Větší vepřové řízky naklepeme, potřeme slabě hořčicí, osolíme a opepříme. Připravené maso obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a mozzarellu nastrouháme.
V hluboké pánvi s rozehřátým sádlem (olejem) opečeme řízky prudce z obou stran. Teplotu snížíme, podlijeme vínem, můžeme i vývarem. Po chvilce smažené řízky přendáme do pekáčku. K sosu vhodíme žampiony, které prosmažíme jen pár minut.
Řízky v pekáčku přikryjeme žampiony, tenkými plátky šunky a nastrouhanou mozzarellou. Zalijeme smetanou a v rozehřátě troubě zapékáme asi 10 minut.
Zapečené vepřové řízky se žampiony a smetanou podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem jako hlavní chod.