Zapečené vepřové plátky s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
1 ks cibule
2 snítky tymián
1 lžíce plnotučná hořčice
100 ml zeleninový bujon
200 g strouhaný eidam
4 plátky vepřová pečeně s kostí
2 lžíce olivový či rostlinný olej
200 ml smetana (30%)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme brambory nakrájené na kolečka, najemno nakrájenou cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Vše osolíme a opepříme.

  2. Následně brambory rovnoměrně rozprostřeme po dně pekáčku či zapékací mísy. Navrch položíme dobře osolené a opepřené kotlety a přelijeme směsí smetany, hořčice a sýru.

  3. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 - 230 °C na cca 30 - 45 minut, aby maso krásně změklo. Jestliže se bude horní vrstva připalovat, přiklopíme alobalem.

  4. Pak už zapečené vepřové plátky s brambory jen servírujeme na talíře. Můžeme podávat se zeleninovou přílohou či kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!