Zapečené vepřové plátky s brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg brambory 1 ks cibule 2 snítky tymián 1 lžíce plnotučná hořčice 100 ml zeleninový bujon 200 g strouhaný eidam 4 plátky vepřová pečeně s kostí 2 lžíce olivový či rostlinný olej 200 ml smetana (30%) podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zapečené vepřové plátky s brambory recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme brambory nakrájené na kolečka, najemno nakrájenou cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Vše osolíme a opepříme.
Následně brambory rovnoměrně rozprostřeme po dně pekáčku či zapékací mísy. Navrch položíme dobře osolené a opepřené kotlety a přelijeme směsí smetany, hořčice a sýru.
Dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 - 230 °C na cca 30 - 45 minut, aby maso krásně změklo. Jestliže se bude horní vrstva připalovat, přiklopíme alobalem.
Pak už zapečené vepřové plátky s brambory jen servírujeme na talíře. Můžeme podávat se zeleninovou přílohou či kompotem.