Zapečené vepřové na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
50 dkg brambory
1 hrst tymián
1 lžíce sádlo
4 ks mrkev
500 ml zeleninový vývar
2 ks červená cibule
60 dkg vepřové maso
2 ks bílá cibule
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme na plátky. Brambory, česnek, mrkev a vepřové maso nakrájíme na kostičky a maso osolíme.

  2. Zapékací mísu vymažeme sádlem a dno vyložíme asi třetinou brambor. Posypeme tymiánem a přidáme polovinu cibule a masa. Posypeme polovinou česneku a mrkve. Vrstvení zopakujeme, končíme brambory. Vrchní vrstvu brambor osolíme a posypeme tymiánem. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a dáme péct na 2,5 hodiny do trouby předehřáté na 180 °C. První hodinu pečeme přikryté alobalem a potom bez něj.

  3. Zapečené vepřové na zelenině podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!