Zapečené vepřové maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 dl bílé víno
2 lžíce olej nebo sádlo
2 ks ostravská klobása
1 láhev sterilované zelí
4-6 plátků vepřová krkovice nebo kotleta
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky z krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem a mletou sladkou i pálivou paprikou. Vepřové plátky obalíme v mouce a prudce je na pánvi opečeme.

  2. Sterilované zelí smícháme s osmahlou jemně nakrájenou cibulkou a tuto směs dáme do pekáčku. Ostravskou klobásku nakrájíme na kolečka, dáme je na zelí, pak přidáme opečené plátky masa. Zalijeme bílým vínem a v horké troubě asi půl hodinky zapékáme.

  3. Zapečené vepřové maso podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!