Zapečené vepřové maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 dl bílé víno 2 lžíce olej nebo sádlo 2 ks ostravská klobása 1 láhev sterilované zelí 4-6 plátků vepřová krkovice nebo kotleta podle chuti sůl drcený kmín mletá sladká paprika mletý černý pepř mletá pálivá paprika podle potřeby hladká mouka
Postup Zapečené vepřové maso recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky z krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem a mletou sladkou i pálivou paprikou. Vepřové plátky obalíme v mouce a prudce je na pánvi opečeme.
Sterilované zelí smícháme s osmahlou jemně nakrájenou cibulkou a tuto směs dáme do pekáčku. Ostravskou klobásku nakrájíme na kolečka, dáme je na zelí, pak přidáme opečené plátky masa. Zalijeme bílým vínem a v horké troubě asi půl hodinky zapékáme.
Zapečené vepřové maso podáváme s bramborem.