Zapečené Terčiny flíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
5 dkg máslo
25 dkg vařené uzené maso
20 dkg flíčky
0.5 ks větší hlávka zelí
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Zelí si jemně nakrouháme, osolíme, opepříme a dusíme na másle. Musí být měkké a dohněda osmahnuté.

  2. Flíčky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Přimícháme je do zelí, přidáme na kostičky pokrájené vařené uzené maso, poprášíme vegetou, přidáme rozmíchané žloutky a ušlehaný sníh z bílků.

  3. Směs na flíčky dáme do vymazaného pekáčku a v troubě dozlatova upečeme.

  4. Zapečené Terčiny flíčky podáváme se zeleninovým salátem podle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!