Zapečené řízky se slaninou a cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
3 ks cibule
8 plátků vepřová krkovice
podle chuti
sůl
dijonská hořčice
mletý černý pepř
česneková pasta
na obalení
6 ks vejce
2 lžíce bylinky
1 hrst hladká mouka
5 lžic smetana 12%
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Čisté plátky krkovice naklepeme pěstičkou a každý plátek osolíme, opepříme. Maso potřeme dijonskou hořčicí a česnekovou pastou.

  2. Vejce promícháme s bylinkami a smetanou. Plátky masa obalíme v mouce a poté v rozšlehaném vejci. Z vejce dáváme řízky rovnou do rozpáleného oleje na pánvi a opečeme je z obou stran.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Plátky slaniny poklademe na dno pekáčku. Na slaninu pokládáme nakrájenou cibulí a na ni pokládáme opečené řízky. Nakonec řízky přikryjeme slaninou a cibulovými kolečky.

  4. Řízky se slaninou a cibulí pečeme přikryté asi 30 minut podle potřeby v předehřáté troubě při 200 °C.

  5. Zapečené řízky se slaninou a cibulí podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!