Zapečené nerizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
500 ml rajčatový protlak
3 balíčky rýže
5 ks hřebíček
1 lžička mletý pepř
500 g mleté maso
1 lžička mletá červená paprika
1 balíček mražená zeleninová směs
podle chuti
cukr
sůl
ocet
na ozdobu
150 g eidam
1 ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme dle návodu v osolené vodě s hřebíčkem zapíchaným do cibule. V menším kastrolku uvaříme zeleninou směs.

  2. Na pánvi opečeme cibulku, přidáme mleté maso, koření a sůl a opékáme asi 10-15 minut. Přidáme protlak a podle chuti dokořeníme, dochutíme octem či cukrem.

  3. Cibulku z rýže zbavíme hřebíčku a nakrájíme ji do zeleninové směsi. Tu smícháme s rýží a vysypeme do zapékací nádoby. Rýži zarovnáme a přidáme na ni směs mletého masa a protlaku. Posypeme strouhaným sýrem a necháme 20 minut zapéct v troubě na 180°C.

  4. Na talíři nakonec zapečené nerizoto ozdobíme jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!