Zapečené nerizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 500 ml rajčatový protlak 3 balíčky rýže 5 ks hřebíček 1 lžička mletý pepř 500 g mleté maso 1 lžička mletá červená paprika 1 balíček mražená zeleninová směs podle chuti cukr sůl ocet na ozdobu 150 g eidam 1 ks jarní cibulka
Postup Zapečené nerizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme dle návodu v osolené vodě s hřebíčkem zapíchaným do cibule. V menším kastrolku uvaříme zeleninou směs.
Na pánvi opečeme cibulku, přidáme mleté maso, koření a sůl a opékáme asi 10-15 minut. Přidáme protlak a podle chuti dokořeníme, dochutíme octem či cukrem.
Cibulku z rýže zbavíme hřebíčku a nakrájíme ji do zeleninové směsi. Tu smícháme s rýží a vysypeme do zapékací nádoby. Rýži zarovnáme a přidáme na ni směs mletého masa a protlaku. Posypeme strouhaným sýrem a necháme 20 minut zapéct v troubě na 180°C.
Na talíři nakonec zapečené nerizoto ozdobíme jarní cibulkou.