Zapečené krůtí maso v zelenině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 100 g máslo 5 lžic mléko 1 ks cibule 200 g pórek 200 ml sladká smetana 200 g kedluben 100 g tvrdý sýr 200 g bílá ředkev 3 ks barevná paprika 400 g pečené krůtí maso podle chuti sůl vegeta česneková sůl
Postup Zapečené krůtí maso v zelenině recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Upečené krůtí maso nakrájíme na kostičky, pórek nebo jarní cibulku a cibuli nakrájíme na kolečka. Bílou ředkev a kedluben nastrouháme každou zvlášť. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Sýr nastrouháme.
Zapékací misku vymažeme máslem a vrstvíme do ní připravenou zeleninu a maso. Nejprve dáme cibuli s pórkem. Dále strouhaný kedluben, na něj nakrájené krůtí maso, které poprášíme česnekovou solí a vegetou, nastrouhanou ředkev a nakonec vrstvu paprik. Povrch posolíme a poprášíme vegetou.
Ve smetaně si rozšleháme 3 vejce a touto směsí zeleninu s masem zalijeme. V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Potom krůtí maso v zelenině vytáhneme, posypeme tvrdým sýrem a zalijeme v mléce rozšlehaným vejcem a ještě asi 15 minut dopečeme.
Zapečené krůtí maso v zelenině podáváme jen s rajčatovým salátem. Více hladovým nabídneme krajíček chleba.