Zapečené krůtí maso v zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g máslo
5 lžic mléko
1 ks cibule
200 g pórek
200 ml sladká smetana
200 g kedluben
100 g tvrdý sýr
200 g bílá ředkev
3 ks barevná paprika
400 g pečené krůtí maso
podle chuti
sůl
vegeta
česneková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Upečené krůtí maso nakrájíme na kostičky, pórek nebo jarní cibulku a cibuli nakrájíme na kolečka. Bílou ředkev a kedluben nastrouháme každou zvlášť. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Sýr nastrouháme.

  2. Zapékací misku vymažeme máslem a vrstvíme do ní připravenou zeleninu a maso. Nejprve dáme cibuli s pórkem. Dále strouhaný kedluben, na něj nakrájené krůtí maso, které poprášíme česnekovou solí a vegetou, nastrouhanou ředkev a nakonec vrstvu paprik. Povrch posolíme a poprášíme vegetou.

  3. Ve smetaně si rozšleháme 3 vejce a touto směsí zeleninu s masem zalijeme. V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Potom krůtí maso v zelenině vytáhneme, posypeme tvrdým sýrem a zalijeme v mléce rozšlehaným vejcem a ještě asi 15 minut dopečeme.

  4. Zapečené krůtí maso v zelenině podáváme jen s rajčatovým salátem. Více hladovým nabídneme krajíček chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!