Zapečené krůtí maso s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks rajče
150 g mozzarella
4 porce krůtí maso
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvá bazalka
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na plátky a natrháme si čerstvé lístky bazalky. Mozzarellu nakrájíme taky na plátky silné jako rajčata.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a krůtí steaky na něm zprudka osmahneme z každé strany, aby se maso zatáhlo. Po rychlém orestování maso osolíme a opepříme. Kdybychom tak učinili už před úpravou masa, sůl by z něj vytáhla vodu a nebylo by šťavnaté.

  3. Takto orestované maso poklademe plátky rajčat a na ně položíme plátky mozzarelly. Posypeme ještě bazalkou a krůtí maso s rajčaty vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme dozlatova.

  4. Zapečené krůtí maso s rajčaty můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo jen čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!