Zapečené jáhly s bylinkami a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g máslo
0 l voda
1 lžíce kopr
1 lžíce petržel
3 lžíce sýr
150 g jáhly
1 ks bobkový list
1 ks velká cibule
1 ks růžičková kapusta
150 g spařené klíčky
podle chuti
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme vodu s bylinkovou solí a bobkovým listem. Vodu uvedeme do varu a nasypeme jáhly. Pod pokličkou pomalu vaříme na mírném ohni 10 až 15 minut. Pak hrnec odstavíme a necháme ještě 15 minut odstát. Jáhly nemícháme. Zároveň si spaříme klíčky (například cizrnu), ale můžeme i jiné.

  2. Růžičkovou kapustu omyjeme, rozdělíme a dusíme v malém množství vody s bylinkovou solí.

  3. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky, na pánvi ji osmahneme na másle dozlatova. Pak cibuli vytáhneme z pánve a místo nich na másle podusíme okapané klíčky s trochou sójové omáčky Tamari.

  4. Poté směs smícháme ještě s trochou másla, zamícháme do jáhel a přidáme najemno nasekané bylinky. Směs pak vložíme do vyšší formy, proložíme růžičkovou kapustou a zalijeme zbytkem vody.

  5. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a na povrch poklademe pár plátků másla.

  6. Jáhly s bylinkami a zeleninou zapečeme při 200 °C asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!