Zapečené jáhly s bylinkami a zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g máslo 0 l voda 1 lžíce kopr 1 lžíce petržel 3 lžíce sýr 150 g jáhly 1 ks bobkový list 1 ks velká cibule 1 ks růžičková kapusta 150 g spařené klíčky podle chuti bylinková sůl
Postup Zapečené jáhly s bylinkami a zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si dáme vodu s bylinkovou solí a bobkovým listem. Vodu uvedeme do varu a nasypeme jáhly. Pod pokličkou pomalu vaříme na mírném ohni 10 až 15 minut. Pak hrnec odstavíme a necháme ještě 15 minut odstát. Jáhly nemícháme. Zároveň si spaříme klíčky (například cizrnu), ale můžeme i jiné.
Růžičkovou kapustu omyjeme, rozdělíme a dusíme v malém množství vody s bylinkovou solí.
Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky, na pánvi ji osmahneme na másle dozlatova. Pak cibuli vytáhneme z pánve a místo nich na másle podusíme okapané klíčky s trochou sójové omáčky Tamari.
Poté směs smícháme ještě s trochou másla, zamícháme do jáhel a přidáme najemno nasekané bylinky. Směs pak vložíme do vyšší formy, proložíme růžičkovou kapustou a zalijeme zbytkem vody.
Nakonec posypeme strouhaným sýrem a na povrch poklademe pár plátků másla.
Jáhly s bylinkami a zeleninou zapečeme při 200 °C asi 15 minut.