Zapečené housky se šunkou a vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vejce
šunka
houska
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Houskám odkrojíme spodní část a vnitřek housky vydlabeme. Odkrojenou spodní část (co nejtenčí) a vydlabaný vnitřek housky můžeme usušit a použít později na strouhanku. Šunku nakrájíme na kousky a sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Do vydlabané housky dáme nakrájenou šunku a trochu sýra. Podle chuti můžeme přidat klidně třeba anglickou slaninu, pár zrníček kukuřice, hrášek nebo nakrájenou papriku, případně trochu zeleného koření apod. Když je houska naplněná, tak do každé housky vyklepneme jedno vejce, které osolíme a opepříme.

  3. Naplněné housky vložíme zapéct do předehřáté trouby. Těsně před vytažením z trouby ještě zasypeme sýrem, který na povrchu necháme jen trochu rozpustit.

  4. Zapečené housky se šunkou a vejcem podáváme jako výbornou chuťovku se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!