Zapečené filé s kysaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
máslo
1-2 ks cibule
370 g filé
2 lžíce bílé víno
70 g kysaná smetana
220 g kysané zelí
podle chuti
sůl
petrželka
jalovčinky
citronová šťáva
mletý černý pepř
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky filé nejlépe z tresky podélně nakrájíme. Kosti odstraníme, zakapeme citronem a osolíme.

  2. Filé jemně obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvičce. Cibuli nakrájenou na kolečka zpěníme na másle a rozložíme na dno zapékací mísy. Kysané zelí rozložíme na zpěněnou cibuli, zakapeme vínem, osolíme, opepříme a přidáme jalovčinky. Na zelí rozložíme filé a potřeme zakysanou smetanou. Filé s kysaným zelím pečeme 15 minut v troubě na 180 °C.

  3. Zapečené filé s kysaným zelím podáváme posypané sekanou petrželkou. Zapečené filé s kysaným zelím je dobré s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!