Zapečené fazolky s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
4 ks vejce
8 ks brambory
100 ml mléko
1 ks cibule
10 dkg niva
10 ks cherry rajče
1 balíček fazolové lusky
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvaříme také fazolové lusky podle návodu na obalu.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli nasekáme najemno. Rozpálíme pánev, opečeme na ní slaninu a přidáme cibuli, opepříme. Nivu nebo jiný oblíbený sýr nastrouháme nahrubo.

  3. Brambory a fazole slijeme a vrstvíme do zapékací mísy. Na brambory vysypeme fazolové lusky, posypeme nivou a směsí cibule a slaniny. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a ozdobíme půlkami rajčat. Fazolky s rajčaty zapékáme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.

  4. Zapečené fazolky s rajčaty ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!