Zapečené fazole s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
ocet
2 ks cibule
2 ks jablko
2 lžíce hořčice
1 lžíce kečup
2 ks mrkev
1 ks bobkový list
pepř
1 šálek horká voda
2 hrnky předvařené bílé fazole
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Fazole uvaříme s jedním bobkovým listem podle návodu na krabičce doměkka.

  2. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji a přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev. Zalijeme trochou horké vody a dusíme.

  3. Z oloupaných jablek odstraníme jádřince a nakrájíme je na osminky.

  4. Z fazolí vyjmeme bobkový líst, necháme je okapat, přidáme dušenou mrkev, jablka, kečup, hořčici, podle chuti sůl, pepř a ocet. Směs rozvrstvíme do vymazané zapékací mísy a v dobře vyhřáté troubě pečeme při 175 °C asi 30 minut.

  5. Zapečené fazole s mrkví podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!