Zapečené chlebíčky s houbami a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 ks vejce
50 g anglická slanina
300 g čerstvé houby
podle chuti
česnek
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř
náplň
1 ks vejce
100 g eidam
na potření
máslo
podle potřeby
veka
čerstvá petrželka
na ozdobu
koktejlová rajčata
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu (nebo jinou uzeninu), krátce osmahneme a přidáme krájené houby. Opepříme, přidáme kmín a necháme vydusit. Nakonec přidáme petrželku, můžeme použít i jinou zelenou nať. Vejce a necháme srazit a dochutíme solí. Pokud chceme mít chlebíčky ostřejší, můžeme přidat i utřený česnek. Smaženici s houbami necháme částečně vychladnout.

  2. Zatím si slabě namázneme plátky veky, mažeme je máslem z obou stran a dáváme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Připravíme si sýrovou náplň. Do misky nastrouháme tvrdý sýr, opepříme a podle potřeby osolíme. Vmícháme vejce a propracujeme.

  4. Na připravené plátky veky dáváme houbovou smaženici a na ni vrstvíme sýrovou náplň tak, aby nám nestékala. Já používám vidličku, směs by měla být kompaktní.

  5. Chlebíčky s houbami a sýrem pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě, až nám sýrová náplň zezlátne.

  6. Zapečené chlebíčky zdobíme koktejlovými rajčátky a kouskem petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!