Zapečené brambůrky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
750 g brambory
olej na vymazání
na potření
10 stroužků česnek
3 lžíce máslo
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Plech důkladně vymastíme sádlem nebo olejem. Záleží na chuti. Připravené brambory nakrájíme na plátky a rozložíme je na vymazaný plech. V předehřáté troubě je pečeme asi 20 minut.

  2. Zatím si oloupeme česnek, prolisujeme jej a utřeme se solí. Vmícháme do něj máslo a papriku. Vznikne mám hladká pasta.

  3. Předpečené brambory potřeme česnekovou pastou a vložíme zpět do trouby. Podle chuti je můžeme lehce osolit, opepřit či ochutit grilovacím kořením.

  4. Zapečené brambůrky můžeme podávat jako chuťovku, hlavní chod nebo jako přílohu třeba k uzenému masu, které můžeme péct společně s brambory. Uvedené množství je na 2 plechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!