Zapečené brambory v pánvi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2-3 lžíce olej 1 špetka sůl 5 ks vejce 3 plátky máslo 12 ks brambory 1 ks cibule 4 lžíce voda 200 g uzenina 100 g sýr 1 špetka mletý černý pepř 1 konzerva fazolové lusky
Postup Zapečené brambory v pánvi recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninou očistíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Česnek nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme. Brambory nakrájíme na půlky a na plátky, a osušíme. Uzeninu, uzené maso nebo salám nakrájíme na kostičky.
V pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli, zpěníme ji a přidáme česnek. Krátce je osmahneme. Přidáme plátky brambor a smažíme je společně s cibulí a česnekem. Osolíme je, opepříme, přidáme uzeninu a fazolky. Mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté vše zalijeme rozšlehanými vejci a ke konci posypeme strouhaným sýrem a poklademe plátky másla. Až jsou vejce sražená a sýr rozteklý, je hotovo.
Zapečené brambory s fazolkami podáváme se zeleninou či salátem.