Zapečené brambory v pánvi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2-3 lžíce olej
1 špetka sůl
5 ks vejce
3 plátky máslo
12 ks brambory
1 ks cibule
4 lžíce voda
200 g uzenina
100 g sýr
1 špetka mletý černý pepř
1 konzerva fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninou očistíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Česnek nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme. Brambory nakrájíme na půlky a na plátky, a osušíme. Uzeninu, uzené maso nebo salám nakrájíme na kostičky.

  2. V pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli, zpěníme ji a přidáme česnek. Krátce je osmahneme. Přidáme plátky brambor a smažíme je společně s cibulí a česnekem. Osolíme je, opepříme, přidáme uzeninu a fazolky. Mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté vše zalijeme rozšlehanými vejci a ke konci posypeme strouhaným sýrem a poklademe plátky másla. Až jsou vejce sražená a sýr rozteklý, je hotovo.

  3. Zapečené brambory s fazolkami podáváme se zeleninou či salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!