Zapečené brambory v alobale recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 ks brambory
4 ks cibule
1 svazeček petrželová nať
500 kg uzené maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
příloha
zeleninový salát

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Uzeninu nebo maso nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli s uzeninou a společně je krátce orestujeme. Petrželku očistíme, omyjeme, osušíme a nasekáme najemno.

  2. Menší syrové brambory oloupeme a v každé uděláme dutinu přes celou bramboru.

  3. Vykrojené vnitřky brambor umeleme i s masem. Hmotu opepříme, osolíme a přidáme sekanou zelenou petrželku. Směsí naplníme vydlabané otvory v bramborech. Naplněné brambory posypeme vegetou.

  4. Alobal potřeme olejem, brambory do něj zamotáme a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi půl hodiny.

  5. Zapečené brambory v alobale podáváme s lehkým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!