Zapečené brambory s mletým masem a pórkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
750-1000 g brambory
1 ks cibule
1-2 lžíce sádlo
1-2 ks pórek
200 g ementál
0.4 lžičky mletý pepř
2 snítky petrželová nať
500 g mleté maso
200 ml krémová zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve vroucí vodě spaříme pórek. Sýr nastrouháme. Zakysanou smetanu rozmícháme s petrželovou natí nebo pažitkou.

  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, orestujeme, přidáme mleté maso osolené a opepřené.

  3. Na dno vymazaného pekáčku (nejlépe sádlem) dáme vrstvu brambor nakrájených na silnější plátky, osolíme. Pak postupně přidáme vrstvu masa, pórku a polovinu sýra. Vše zalijeme smetanou, zakryjeme zbytkem brambor a zasypeme zbytkem sýra.

  4. Brambory s mletým masem a pórkem dáme zapéct do trouby při 180 °C na 25 - 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!