Zapečené brambory s mletým masem a brokolicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 kg brambory
1-2 lžíce majoránka
1 ks brokolice
mletý pepř
1 ks větší cibule
100 g anglická slanina
500 g mleté maso (směs)
na potření
2 ks vejce
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
150 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Brokolici rozebereme na růžičky a spaříme vroucí vodou. Brambory i brokolici scedíme.

  2. Oloupanou cibuli (i červenou) nakrájíme nadrobno a spolu s na kostičky nakrájenou slaninou ji zpěníme. Pak přidáme mleté maso, osolíme a ochutíme pepřem. Česnek utřeme s majoránkou a přidáme ke směsi, kterou za stálého míchání opékáme do změknutí masa.

  3. Zapékací mísu vymažeme tukem a na dno urovnáme polovinu brambor. Na brambory nasypeme směs mletého masa a narovnáme brokolici. Zbylé brambory rozšťoucháme a smícháme se žloutky a tuhým sněhem z bílků. Podle chuti přisolíme. Kaši urovnáme na brokolici a posypeme ji nahrubo strouhaným sýrem.

  4. Brambory s mletým masem a brokolicí vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 45 minut na 170 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!