Zapečené brambory s bešamelem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 špetky sůl
20 dkg máslo
1 kg brambory
1 l mléko
3 špetky grilovací koření
20 dkg hladká mouka
20 dkg uzené maso
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si bešamelovou omáčku. Asi 15 dkg másla rozpustíme. Zaprášíme jej hladkou moukou a vysmažíme světlou jíšku. Postupně ji zaléváme mlékem a mícháme, až vznikne řídká hmota - omáčka. Omáčku osolíme, opepříme a případně můžeme dochutit sýrem.

  2. Pekáč vymažeme trochou másla. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Osolíme je a posypeme grilovacím kořením. Uzené nakrájíme na kousky a vmícháme do brambor. Použít můžeme třeba jen salám. Záleží na tom, co máme rádi. Brambory dáme do připraveného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme je bešamelovou omáčkou. Ta musí být opravdu řídká. Brambory s bešamelem necháme ještě asi 10 minut zapéct.

  3. Zapečené brambory s bešamelem ihned podáváme. Salám můžeme nahradit třeba brokolicí, hned máme pokrm i pro vegetariány..


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!