Zapečené bramboráčky s cibulí a paprikou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

160 g ementál
těsto
3 stroužky česnek
2 ks vejce
500 g brambory
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
směs
3 lžíce máslo
2 ks cibule
70 ml smetana
3 ks barevná paprika
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Očištěnou papriku nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.

  2. Cibuli smažíme na másle dozlatova a přidáme papriky. Po chvilce zalijeme smetanou, provaříme a dochutíme solí s pepřem.

  3. Brambory vymačkáme a promícháme s vejcem, solí, pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou a moukou podle potřeby. Na pánvi smažíme menší bramboráčky, jak jsme zvyklí.

  4. Do potřeného pekáčku poukládáme bramboráčky vedle sebe a zakryjeme zeleninou se smetanou. Na vrch nastrouháme ementál. Bramboráčky zapékáme asi 10 minut ve vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví.

  5. Zapečené bramboráčky s cibulí a paprikou podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!