Zapečené banány recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce cukr
1-2 lžíce máslo
5 cl rum
med
banán
citronová šťáva
na ozdobu
šlehačka
3-4 snítky máta

Postup přípravy receptu

  1. Množství banánů závisí na velikosti zapékací misky nebo hrnce

  2. Banány nakrájíme na slabé plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a rozložíme do ní připravené banány.

  3. Vše zasypeme cukrem, přelijeme medem a zakápneme trochou rumu - podle chuti. Také můžeme použít Red Label. Ten dá banánům lehce "dřevitou" chuť.

  4. Hotovou dobrotu vytáhneme z trouby, rozdělíme na talířky či misky na porce, zakápneme citronem, ozdobíme šlehačkou a snítkou máty. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!