Zapečené artyčoky s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
10 ks artyčok
1 lžička mletý pepř
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce hladká mouka
2 ks červená paprika
0.5 kg mleté maso
1 kelímek smetana na vaření
1 lžička papriková vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme mleté maso. To dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme vejce, mouku, vegetu, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Vše důkladně propracujeme.

  2. Artyčoky omyjeme, ukrojíme stopku a vydlabeme vnitřek i s lístky. Artyčoky napěchujeme připraveným mletým masem. Artyčoky s mletým masem vložíme do zapékací misky s trochou oleje. Kolem dáme na nudličky červené papriky a vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci plnotučné hořčice. Vše zapečeme.

  3. Zapečené artyčoky s mletým masem podáváme s brambory nebo kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!