Zapečená jablka s calvadosem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4 ks jablko
3 lžíce cukr krupice
4 cl calvados
2-3 lžíce citronová šťáva
krém
1 ks vejce
0.3 lžičky skořice
0.5 kelímku smetana ke šlehání
na ozdobu
4 snítky meduňka
4 lžíce mandlové lupínky
Postup Zapečená jablka s calvadosem recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, přepůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Citronovou šťávu, calvados, cukr a trochu vody uvedeme do varu a do vroucí šťávy vložíme na 3 minuty povařit jablka. Pak je vyjmeme a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme se žloutkem a vmícháme tuhý sníh z bílku. Krém smícháme se skořicí.
Jablka naskládáme do malých zapékacích mističek a na každou dáme čepičku krému, kterou posypeme mandlovými lupínky.
Mističky vložíme do předehřáté trouby nebo grilu a grilujeme do zezlátnutí krému.
Zapečená jablka s calvadosem podáváme zdobená meduňkou.