Zapečená brokolice nebo květák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 špetka sůl
3 ks vejce
40 g máslo
1 lžíce strouhanka
300 g šunka
0 l mléko
900 g brokolice
50 g eidam
40 g hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
čerstvá petrželka
Postup Zapečená brokolice nebo květák recept
Postup přípravy receptu
-
Brokolici uvaříme v páře doměkka, rozebereme na růžičky, promícháme se šunkou nakrájenou na kostičky a vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, osolíme, okořeníme a povaříme na hladkou omáčku. Vychladlou omáčku promícháme s rozšlehanými vejci, sekanou petrželkou a částí strouhaného sýra.
Omáčkou zalijeme brokolici v zapékací míse. Povrch posypeme zbylým sýrem.
Květák nebo brokolici zapékáme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě. Zapečený květák nebo brokolici podáváme jako hlavní chod.