Žampiony s česnekovo-masovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
1 ks vejce
50 g máslo
2 lžíce strouhanka
2 ks rajče
12 ks žampiony
400 g mleté maso
100 g tvrdý sýr
100 g tuk na smažení
2 lžičky směs koření na čínu
podle chuti
2 lžičky sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si směs z mletého libovějšího vepřového masa, prolisovaného česneku, vejce, strouhanky, másla, pepře a koření na čínu. Vše dokonale promícháme a necháme 30 minut uležet, aby se prolnul chutě. Nemáme-li rádi výraznou chuť česneku, použijeme do směsi jen 5 stroužků.

  2. Mezitím si vezmeme větší žampiony a vydlábneme z nich opatrně nožičky. Nožičky nasekáme nadrobno a poté je vmícháme do masové směsi. Touto směsí naplníme hlavičku žampionů. Na každý naplněný žampion ještě položíme plátek rajčete, osolíme, opepříme.

  3. Nyní pomažeme menší plech tukem, na něj poskládáme žampiony rajčetem nahoru a dáme zapéct na 20 minut do předehřáté trouby tak na 220 °C. Po 15 minutách žampiony posypeme strouhaným 30% tvrdým sýrem a dopečeme 5 minut.

  4. Žampiony s česnekovou masovou nádivkou podáváme se šťouchanými brambory a máslem, nebo s chlebem či topinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!