Žampionový přeliv na steaky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
0.3 l smetana
1 lžíce kečup
5-6 ks žampiony
podle chuti
1 špetka sůl
1 špetka mletý pepř
sterilované okurky
sterilovaný hrášek
podle potřeby
2 lžíce mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z žampionů oddělíme hlavičky. Okurky nakrájíme nadrobno, hrášek scedíme.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, vsypeme žampiony a zpěníme je. Zalijeme je smetanou a zahustíme moukou. Základ přelivu chvíli povaříme. Přidáme kečup, hrášek a okurky. Podle potřeby a chuti žampionový přeliv osolíme a opepříme. Již jen krátce prohřejeme.

  3. Žampionový přeliv můžeme použít jako přeliv na steaky nebo jako teplou omáčku. Vhodný je i k zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!