Zálivka z majonézy a křenu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
1 ks jablko
1 kelímek majonéza
1 lžička cukr moučka
3 lžíce bílé víno
3 lžičky citronová šťáva
1 lžíce čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle (stejně jako oloupané jablko). Z citronu vymačkáme čerstvou šťávu.

  2. Smícháme majonézu s jemně strouhaným křenem, solí a cukrem. Potom přidáme jemně nastrouhané jablko, citronovou šťávu a víno.

  3. Ingredience promícháme a vznikne nám polotekutá zálivka, kterou uplatníme na všechny druhy zeleninových salátů.

  4. Zálivku necháme hodinu v chladu rozležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!