Základní rajčatová omáčka na pizzu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
600 g rajče
2 lžičky olivový olej
3 lžíce rajský protlak
podle chuti
cukr
sůl
bazalka
oregano
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čerstvou bazalku nasekáme nadrobno.

  2. Kousky rajčat vložíme do hrnce a přivedeme k varu, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, 3 polévkové lžíce rajského protlaku, 2 lžičky olivového oleje, lžičku cukru a soli (podle chuti i více). Vše necháme svařit, aby se voda odpařila a vznikla hustá omáčka. Když se nám bude zdát omáčka dost hustá, stáhneme hrnec z vařiče a necháme vychladnout.

  3. Základní rajčatovou omáčku rozprostřeme na pizzu a posypeme troškou oregana.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!