Základní máslový krém s vanilkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 g máslo
250 ml mléko
60 g cukr moučka
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Máslo vyndáme z ledničky a necháme venku, aby získalo pokojovou teplotu. Z mléka, 20 g cukru moučka a vanilkového pudinku uvaříme pudink a necháme vychladnout.

  2. Během chladnutí můžeme míchat, aby se nám neudělal škraloup, nebo hrnec zakryjeme igelitovým sáčkem, aby k povrchu neměl přístup vzduch.

  3. Utřeme zbytek cukru moučka s máslem a po lžičkách přimícháváme vychladlý pudink. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu (nejlépe pokojovou). Uvedená doba přípravy nezahrnuje chladnutí pudinku.

  4. Základní máslový krém používáme k přípravě různých dortů podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!