Vynikající štrúdl pro začátečníky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
jablko
rozinky
skořicový cukr
těsto
1 ks hera
0.5 kg polohrubá mouka
1 ks bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme klasickou velikost bílého jogurtu. Vmícháme zbylé suroviny a vypracujeme těsto. Jogurtové těsto necháme chvíli odpočinout.

  2. Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném vále asi 2 - 3 placky podle toho, jak máme velké plechy.

  3. Placky naplníme jablky, buď nastrouhanými na hrubém struhadle, nebo nakrájené na tenké plátky - jak má kdo rád. Jablka posypeme skořicovým cukrem, cukrem obyčejným podle toho, jak jsou jablka sladká. Nakonec přidáme podle chuti rozinky.

  4. Poté závin zabalíme a dáme péct. Lepší je péct štrúdly na pečícím papíře. Vynikající štrúdl pro začátečníky pečeme dozlatova.

  5. Vynikající štrúdl pro začátečníky necháme lehce vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!