Vynikající perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
50 g máslo
1 ks žloutek
100 g med
150 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
500 g hladká mouka
1 lžička mleté nové koření
2 lžičky jedlá soda
1 lžička mletý hřebíček
1 lžička mletý anýz
poleva
1-2 ks bílek
200 g cukr moučka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku se sodou, přidáme cukr a koření. Do středu uděláme důlek. Rozklepneme do něj vejce, přidáme žloutek, nasekané máslo a med. Zpracujeme ve vláčné těsto, které zabalíme do fólie a necháme odležet v chladu do druhého dne.

  2. Těsto rozválíme na pomoučněném válu na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj různé tvary.

  3. Perníčky pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

  4. Moučkový cukr utřeme s bílky a citronovou šťávou (pár kapek) na hustou bílou polevu, kterou upečené perníčky zdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!