Vylepšené zapékané žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžíce strouhanka
1 ks cibule
6 lžic kečup
1 kostka hovězí bujon
100 g měkký salám
16 ks větší žampiony
2 kostky sýr Apetito
podle chuti
sůl
petrželová nebo celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, nožičky vykroutíme a spolu s očištěnou cibulí a salámem pomeleme.

  2. Česnek rozetřeme se solí, přidáme Apetito, pomleté žampiony, salám a cibuli. Promícháme, přisypeme nadrobno posekanou nať a strouhanku. Vytvoříme hustou hmotu, kterou naplníme kloboučky žampionů.

  3. Bujon připravíme podle návodu na obalu, vmícháme do něj kečup. Žampiony poskladáme kloboučky dolů na plech, podlijeme vývarem a pečeme doměkka asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Žampiony servírujeme na míse, výpek podáváme zvlášť.

  4. Vylepšené zapékané žampiony jsou vhodné jako předkrm, chuťovka k vínu, ale i jako hlavní jídlo s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!