Vylepšené zapékané žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 lžíce strouhanka 1 ks cibule 6 lžic kečup 1 kostka hovězí bujon 100 g měkký salám 16 ks větší žampiony 2 kostky sýr Apetito podle chuti sůl petrželová nebo celerová nať
Postup Vylepšené zapékané žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, nožičky vykroutíme a spolu s očištěnou cibulí a salámem pomeleme.
Česnek rozetřeme se solí, přidáme Apetito, pomleté žampiony, salám a cibuli. Promícháme, přisypeme nadrobno posekanou nať a strouhanku. Vytvoříme hustou hmotu, kterou naplníme kloboučky žampionů.
Bujon připravíme podle návodu na obalu, vmícháme do něj kečup. Žampiony poskladáme kloboučky dolů na plech, podlijeme vývarem a pečeme doměkka asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Žampiony servírujeme na míse, výpek podáváme zvlášť.
Vylepšené zapékané žampiony jsou vhodné jako předkrm, chuťovka k vínu, ale i jako hlavní jídlo s rýží nebo bramborem.